המצב הקיים בשוק הדיור מאופיין בעודף דירות שלא נמכרו וקיפאון כללי. זה העמיד את הקבלנים במצב קשה שכן הם עמוסים באשראי יקר ובצורך למכור את המלאי שלהם. על מנת לפתות רוכשים, החלו קבלנים להציע תנאים ותמריצים אטרקטיביים.
מתוך זיהוי הפוטנציאל שבמצב זה, החלו משקיעים לנצל את ההזדמנות לסגור עסקאות עם קבלנים. משקיעים אלו מודעים להסכמים הסודיים שיש להם עם המפתחים, וכתוצאה מכך הם מפיצים הצעות בלעדיות בערוצים פרטיים כמו WhatsApp, במקום להעלות אותם לאתרים רשמיים.
התנועה הזו של משקיעי דיור, שזכתה לכינוי "עסק ההצלה", מחפשת באופן פעיל הזדמנויות לעזור לקבלנים לחסל את מלאי הדירות שלהם או להניע פרויקטים באמצעות מכירה מוקדמת. כשמספר הדירות שלא נמכרו מגיע לרמות שוברות שיאים, קבלנים להוטים לעבוד עם משקיעים שיוכלו לספק להם הקלות נחוצות.
היתרון למשקיעים טמון ביכולת להבטיח נכסים במחירים ובתנאים נוחים. על ידי מינוף המשאבים הפיננסיים והמומחיות שלהם, המשקיעים יכולים לנהל משא ומתן על עסקאות שיועילו לשני הצדדים המעורבים. מצב win-win זה מאפשר לקבלנים לפרוק את המלאי שלהם ולייצר הכנסות נחוצות, בעוד משקיעים רוכשים נכסים יקרי ערך בתעריפים מוזלים.
ככל שנמשכת מלחמת חרבות הברזל, ניכר שעסקי החילוץ צוברים תאוצה. משקיעים מחפשים הזדמנויות באופן פעיל ומנצלים את הרשתות שלהם כדי ליצור קשר עם קבלנים. מערכת יחסים סימביוטית זו בין קבלנים למשקיעים אינה רק מועילה לצדדים המעורבים אלא גם תורמת ליציבות ולהתאוששות הכללית של שוק הדיור.
לסיכום, עודפי הדירות שלא נמכרו וקיפאון בשוק יצרו הזדמנות למשקיעים להיכנס ולחלץ קבלנים עמוסי מלאי. באמצעות הסכמים חסויים וערוצי הפצה פרטיים, המשקיעים יכולים להשיג עסקאות אטרקטיביות ולסייע בביטול עודף ההיצע. מגמה זו לא רק מועילה לקבלנים אלא גם תורמת להחייאת שוק הדיור בכללותו.
ישראל ראשון – מעדכנים אותכם ראשונים.